Μακρόν: «Είμαστε ανοιχτοί στις διασυνοριακές συγχωνεύσεις στον τραπεζικό ευρωπαϊκό κλάδο»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα ήταν ανοιχτός να δει μια μεγάλη γαλλική τράπεζα να εξαγοράζεται από τράπεζα άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν αυτό οδηγούσε σε βαθύτερη χρηματοοικονομική ολοκλήρωση, κάτι που θεωρεί κρίσιμο για τη μελλοντική ευημερία του μπλοκ.

Η Γαλλία είναι η έδρα της

μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας με όρους κεφαλαιοποίησης, την BNP Paribas. Ο Μακρόν υποστήριξε ότι η αδυναμία της BNP να προχωρήσει σε διασυνοριακές συγχωνεύσεις «εγείρει διάφορα ζητήματα».

«Χρειαζόμαστε ενοποίηση», σημείωσε ο Μακρόν, έτσι ώστε η BNP να μπορεί να εξαγοράζει μικρότερους ανταγωνιστές. Ερωτώμενος αν αυτό θα σήμαινε ότι ευρωπαϊκές τράπεζες από άλλες χώρες θα εξαγόραζαν μια γαλλική τράπεζα όπως η Societe General, απάντησε: «Ναι, φυσικά».

«Πρέπει τώρα να ανοίξουμε αυτό το κουτί και να υιοθετήσουμε μια προσέγγιση ενιαίας αγοράς που είναι πολύ πιο αποτελεσματική» τόνισε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στον αρχισυντάκτη του Bloomberg, Τζον Μίκλεθγουέιτ, στο περιθώριο του Choose France Summit στις Βερσαλλίες, κοντά στο Παρίσι.

«Χρειαζόμαστε πλήρη αναθεώρηση του μοντέλου μας» υπογράμμισε ο Μακρόν.

Μια αποτυχία, προειδοποίησε, θα καταδίκαζε την Ευρώπη σε μια πορεία μακροπρόθεσμης οικονομικής παρακμής.

Διαβάστε επίσης

Σούνακ: Εκλογές θα γίνουν το β’ εξάμηνο του 2024

Μελίντα Γκέιτς: Αποσύρεται από το Ίδρυμα Γκέιτς

Ερντογάν: Παρά τις διαφωνίες μας διατηρούμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς

Keywords
Αναζητήσεις
makron-eimaste-anoichtoi-stis-diasynoriakes-sygchonefseis-ston-trapeziko-evropaiko-klado.htm
Τυχαία Θέματα