Ρώμη: Ο Μίλερ απέκλεισε τον Ρούμπλεφ! (vid)

Εκτός 16άδας στη Ρώμη ο Αντρέι Ρούμπλεφ! Ο Αλεξάντερ Μίλερ νίκησε με 3-6, 6-3, 6-2 σε διάστημα μίας ώρας και 49 λεπτών στο Pietrangeli, και εξασφάλισε τη μεγάλη πρόκριση για τον 4ο γύρο του Masters της Ρώμης, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Ο 27χρονος Γάλλος qualifier, αν και βρέθηκε με set πίσω στο παιχνίδι, κατάφερε ν’ ανεβάσει την απόδοσή του από το δεύτερο και μετά, και να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή, για να αφήσει εκτός συνέχειας τον πρωταθλητή της Μαδρίτης.

Είναι στο No109 του κόσμου, αλλά

με τις πέντε διαδοχικές νίκες στη Ρώμη ήδη έχει κερδίσει 20(!) θέσεις στο Live Ranking, και πλησιάζει σε νέο career high (No71). Αντίθετα ο Ρώσος δε διεκδικεί άνοδο, όμως δε κινδυνεύει και με πτώση στην παγκόσμια κατάταξη (No6).

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό της ιταλικής πρωτεύουσας. Πέρυσι έφτασε ως τους “64” της διοργάνωσης, και φέτος απέχει μία ακόμα νίκη από την 8άδα. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να νικήσει έναν εκ των Στέφανο Ναπολιτάνο και Νίκολας Τζάρι.

Biggest win of his career

The moment qualifier Alexandre Müller took out number 4 seed Rublev in Rome!#IBI24 @InteBNLdItalia pic.twitter.com/Qfq6Q6j5Yl

Tennis TV (@TennisTV) May 13, 2024

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο Γάλλος πέτυχε 27 winners και 6 άσους, ενώ ο Ρούμπλεφ είχε 28 και 5 αντίστοιχα. Ο Μίλερ υπέπεσε σε μόλις 6 αβίαστα λάθη, ενώ ο Ρώσος έκανε 16 αβίαστα και 4 διπλά σφάλματα. Αξιοποίησε μόλις 1/5 BP του, και έσβησε 8/11 του Γάλλου qualifier.

Και οι δύο ήταν αρκετά καλοί από το πρώτο service τους, έχοντας 72% και 71% σε πόντους κερδισμένους από την εν λόγω κατηγορία. Κλειδί για τη νίκη του Μίλερ ήταν τα break που βρήκε στο δεύτερο set και στο decider, για να βρεθεί στην τελική 16άδα της Ρώμης.

Εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στο ταμπλό του Τσιτσιπά, καθώς ο Μίλερ είναι πλέον ένας εκ των πιθανών αντιπάλων του στα προημιτελικά. Αν ξεπεράσει το εμπόδιο του ντε Μινόρ, τότε ο Έλληνας πρωταθλητής ενδέχεται να συναντήσει τον φορμαρισμένο Γάλλο στην 8άδα.

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Ο Μίλερ απέκλεισε τον Ρούμπλεφ! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα