Η μεγάλη ευκαιρία του Σίνερ για το Νο1 στο Παρίσι

Ο απρόσμενος αποκλεισμός του Νόβακ Τζόκοβιτς στον 3ο γύρο του Rome Masters, ανοίγει διάπλατα το δρόμο στον Γιάνικ Σίνερ για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο Γαλλικό Όπεν που ακολουθεί (26/05).

Aν και ο 22χρονος Ιταλός αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο ισχίο και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο Internazionali BNL d’Italia, αναμένεται να δώσει κανονικά το παρόν στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν και σε περίπτωση μιας καλής πορείας στο Παρίσι,

μπορεί να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος Ιταλός που καταλαμβάνει το Νο1 της ATP Rankings.

Μετά το τέλος της Ρώμης, ο Τζόκοβιτς θα διατηρήσει μια καθαρή διαφορά 1,090 βαθμών από τον δεύτερο Σίνερ στην κατάταξη, όμως με την έναρξη του Roland Garros, ο Νόλε θα απωλέσει 2000 βαθμούς από την περσινή κατάκτηση του τροπαίου στο Παρίσι στην ATP Live Rankings.

Έτσι, ο Σίνερ που έχει μόλις 45 βαθμούς προς υπεράσπιση στο Παρίσι, θα βρεθεί μπροστά από τον 36χρονο Σέρβο με μια διαφορά 865 πόντων.

Αυτό σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς, για να έχει ελπίδες να διατηρήσει το Νο1 της κατάταξης μετά το Γαλλικό Όπεν, θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στον τελικό και παράλληλα ο Σίνερ να αποκλειστεί νωρίς στο δεύτερο Major της σεζόν.

Ακόμα κι αν ο Νόλε καταφέρει να κερδίσει το 25ο Grand Slam της καριέρας του και 4ο στη Γαλλία, ο Σίνερ μπορεί να ανέβει στο Νο1 αμέσως μετά, φτάνοντας έως τον τελικό της διοργάνωσης.

Αν ο Τζόκοβιτς φτάσει στον τελικό και χάσει, ο Σίνερ χρειάζεται απλά να φτάσει στα ημιτελικά για να εξασφαλίσει την παρθενική του παρουσία στο Νο1 της ATP Rankings.

Βέβαια, στο παιχνίδι του Νο1 είναι και οι Μεντβέντεφ, Αλκαράθ με τον Ρώσο να είναι ακόμα στο παιχνίδι της υπεράσπισης των 1000 βαθμών που κατέκτησε πέρυσι στη Ρώμη ενώ ο Ισπανός έχει να υπερασπιστεί 720 βαθμούς στο Γαλλικό Όπεν από την περσινή του πορεία στα ημιτελικά.

The post Η μεγάλη ευκαιρία του Σίνερ για το Νο1 στο Παρίσι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σίνερ, Νο1, Παρίσι,siner, no1, parisi