Ρώμη: Δεύτερη νίκη και στους “16” ο Τσιτσιπάς (vids)

Μόνο για ένα set δυσκολεύτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Κάμερον Νόρι, καθώς πήρε τη νίκη με 6-2, 7-6(1), και με το 2/2 βρίσκεται δίκαια στον 4ο γύρο του Masters της Ρώμης, όπου και θ’ αντιμετωπίσει τον Άλε ντε Μινόρ για μια θέση στην τελική 8άδα.

Μετά τη δύσκολη πρεμιέρα του κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ, όπου επέστρεψε από το χαμένο πρώτο set για να τον κερδίσει, ο No8 του κόσμου ζευγάρωσε τις νίκες του στη Ρώμη και δίνει συνέχεια στις προσπάθειές

του, με στόχο φυσικά μια μεγάλη πορεία πριν το Παρίσι.

Αυτή είναι η 5η φορά που προκρίνεται στους “16” της ιταλικής πρωτεύουσας. Το 2022 είχε φτάσει ως τον τελικό της διοργάνωσης, ενώ το 2019 και πέρυσι είχε μπει 4άδα. Χρειάζεται και φέτος μία ανάλογη πορεία για να καλύψει τους βαθμούς υπεράσπισης, και να παραμείνει ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη ενόψει Roland Garros.

Roaring into the last 16 @steftsitsipas in fine form as he overcomes Norrie 6-2 7-6 at the @InteBNLdItalia#IBI24 pic.twitter.com/84Am2WGeMo

Tennis TV (@TennisTV) May 13, 2024

Σήμερα τέλειωσε το ματς με 27 winners και 5 άσους, ενώ υπέπεσε σε μόλις 9 αβίαστα και 2 διπλά λάθη. Από την άλλη ο Βρετανός σημείωσε 15 winners και 2 άσους, ενώ έκανε και 10 αβίαστα λάθη. Ο Τσιτσιπάς αξιοποίησε 3/9 BP του, και ο Νόρι είχε μόλις 1/1 στο παιχνίδι.

Στο πρώτο set ο Στεφ βρήκε break στο 3ο game μετά από διπλή ευκαιρία, και με δίχως να χαρίσει πόντο στον Νόρι από το service του μεγάλωσε τη διαφορά (3-1). Με νέο break πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ, και χωρίς νέο BP στο παιχνίδι έκανε το 1-0 (6-2).

Στο δεύτερο set ξεκίνησε με την ίδια ένταση στο Foro Italico ο Έλληνας πρωταθλητής και έκανε break, και με νέο επιτυχημένο service game πήρε απόσταση ασφαλείας (2-0). Ο Νόρι ισοφάρισε σβήνοντας το break (2-2), και αμφότεροι κράτησαν το service τους ως το τέλος.

Στο tie-break ο Στέφανος ήταν κυρίαρχος εξ’ αρχής, και με 7-1 εξασφάλισε τη straight sets νίκη για να βρεθεί στον επόμενο γύρο της Ρώμης. Ο Ντε Μινόρ νωρίτερα πέρασε το εμπόδιο του Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ στα 3 set (6-7(2), 6-4, 6-4), και εξασφάλισε την πρόκριση.

Θα’ ναι η 12η συνάντησή τους στο Tour, με τον Τσιτσιπά να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα παιχνίδια τους μετρώντας 10 νίκες. Έσπασε το ρόδι ο Αυστραλός στο Ακαπούλκο, για να πάρει την πρόκριση στην 4άδα και να βάλει στοπ στο νικηφόρο σερί του Στέφανου.

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Δεύτερη νίκη και στους “16” ο Τσιτσιπάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρώμη, Δεύτερη, “16”, Τσιτσιπάς,romi, defteri, “16”, tsitsipas