Στο EUC το 38ο συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών

Το 38ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών και Κοριτσιών Προσκόπων (WAGGGS) φιλοξένησε με τεράστια επιτυχία στην Κύπρο το Σώμα Κυπρίων Οδηγών από τις 26 μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023. Η βάση των εργασιών του Συνεδρίου ήταν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου πλημμύρισε από οδηγικά και προσκοπικά μαντήλια,

καθώς κατέφθασαν, από ολόκληρο τον κόσμο, πέραν των 550 Οδηγών για να συμμετάσχουν στο συνέδριο.  Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο σε αριθμό χωρών που συμμετείχαν το οποίο έχει διοργανώσει ποτέ στην Κύπρο εθελοντική οργάνωση, καθώς εκπροσωπήθηκαν 108 χώρες από την Ευρώπη, την Αφρική, τον Αραβικό κόσμο, την Αμερική, την Ασία και τον Ειρηνικό.

Τις εργασίες του Συνεδρίου προσφώνησαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα. Αννίτα Δημητρίου και η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κα Τζόζη Χριστοδούλου. Η τελετή έναρξης τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.                          

Το σύνολο των συνέδρων εξέφρασε προς το Σώμα Κυπρίων Οδηγών και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του για την άρτια διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία.

Keywords
Τυχαία Θέματα