Προετοιμάστε το κατοικίδιο σας για την άφιξη του μωρού

Είναι πλέον γνωστό ότι τα κατοικίδια προσφέρουν πολλά οφέλη τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Αν έχετε ένα ζωάκι στο σπίτι και περιμένετε ακόμα ένα νέο μέλος στην οικογένεια, ένα μωρό, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το κατοικίδιο σας για τον καινούριο ερχομό. Έτσι θα εξασφαλίσετε την ηρεμία στο σπίτι και θα καλλιεργηθούν στενές σχέσεις ανάμεσα στο μικρό σας και στο σκύλο ή στη γάτα σας.

Καταρχήν όλα τα κατοικίδια ζώα αγαπάνε τα μικρά παιδιά, για να κάνετε όμως πιο εύκολη την προσαρμογή με το νέο μέλος που θα έρθει, μπορείτε από πιο πριν να φέρετε το ζωάκι σας σε επαφή με παιδιά.

Καλέστε στο σπίτι τους φίλους σας που έχουν μικρά παιδιά και αφήστε τα να παίξουν με το κατοικίδιο σας, υπό την επίβλεψη σας και πάντα να εξηγείτε στα μικρά πώς να του συμπεριφέρονται, όπως να μη κάνουν άγαρμπες κινήσεις και το πονέσουν.

Πριν φέρετε το μωρό στο σπίτι, δώστε στο ζωάκι σας κάποιο ρουχαλάκι με τη μυρωδιά του και αφήστε το να το μυρίσει ώστε να εξοικειωθεί. Και φτάνει η στιγμή της γνωριμίας, όπου είναι σημαντικό με το θα μπείτε σπίτι μαζί με το μωρό σας, να βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει σημασία στο ζωάκι σας, ώστε να μην νιώσει αποκλεισμένο. Δώστε του να καταλάβει ότι ανεξάρτητα με την άφιξη του νέου μέλους, εξακολουθεί να είναι σημαντικό για εσάς. Επίσης, μη ξεχνάτε να περιλαμβάνετε και το κατοικίδιο σας στις δραστηριότητες που συνδέονται με το μωρό σας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα νιώσει παραμελημένο και θα γίνει αμέσως φίλος με το μωρό. Είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο και με το κατοικίδιο σας και να σκέφτεστε καινούρια πράγματα ώστε να κάνετε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια.

Μην περιμένετε να κοιμηθεί το μικρό σας για να παίξετε με τον σκύλο ή τη γάτα σας, γιατί θα συνδέσει την παρουσία του με τη μοναξιά και την απουσία του με τη διασκέδαση. Ενώ αυτό που θέλετε εσείς να πετύχετε είναι να νιώθει όμορφα το ζωάκι σας, όταν βλέπει το μωρό σας και να γίνουν μια ομάδα, όπου θα αναπτυχθεί ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ τους. Ακόμα και όταν πάτε βόλτα με το μωρό είναι σημαντικό να παίρνετε και το σκύλο μαζί σας.

Τέλος, μπορεί να σκέφτεστε ότι το κατοικίδιο θα φέρει μικρόβια στο σπίτι και στο μωρό σας, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, κυρίως αν είστε τυπικοί με την υγιεινή του. Εξάλλου μελέτες έχουν δείξει ότι η επαφή ενός παιδιού με τα ζώα ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα και το βοηθάει να ωριμάσει ώστε να καταπολεμάει τους ιούς. Και τα δεδομένα δεν σταματάνε εδώ, διότι οι μελέτες έδειξαν ότι όταν τα μωρά περνάνε χρόνο με έναν σκύλο ή μια γάτα, μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης άσθματος, αλλεργιών και υποφέρουν λιγότερο από ωτίτιδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα