Δεν βγαίνει η Ελλάδα από την Σένγκεν

11:18 24/1/2016 - Πηγή: iPop

Δεν θα βγει η Ελλάδα από την Σένγκεν τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής με αφορμή το δημοσίευμα του Σαββάτου των Financial Times, που ήθελε τη χώρα μας να οδηγείται προς έξοδο από την ζώνη Σένγκεν.

Η κ. Αβραμόπουλος

διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει σχέδιο για αποπομπή της Ελλάδας από την Σένγκεν, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως δεν είναι μόνη της στο θέμα του προσφυγικού, αλλά έχει τη στήριξη της Ευρώπης.

Συμπλήρωσε πως «Όσα γράφονται για την Σένγκεν και για αποπομπές δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Δεν θα ξανανοίξει τη συζήτηση για Grexit λόγω της προσφυγικής κρίσης».

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις που δεν τηρούν άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι: «Δεν γίνεται να βάζουν υπογραφές και μετά να μην τις τηρούν, ήλθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Ευρώπη δείχνει τον δρόμο, τα κράτη πρέπει να τον ακολουθήσουν. Είμαστε εδώ, για να το παρακολουθούμε και να λάβουμε μέτρα αν χρειαστεί».

Τέλος, σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να ξεκινήσει το ξήλωμα ου πουλόβερ της Ευρώπης, σχολιάζοντας ότι εάν αποδυναμωθεί η Σένγκεν, τότε η Ευρώπη θα κινδυνεύσει.

Και ο Νίκος Κοτζιάς όμως το Σάββατο καταδίκασε τις φωνές για αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Έκανε λόγο για συζητήσεις που αφορούν στην ανεύρευση του «μουτζούρη» ο οποίος θα ευθύνεται γι’ όλα τα προβλήματα, παραδέχτηκε ωστόσο ότι αυτές, «μπορεί να αποκτήσουν μια δυναμική που δεν είναι ωφέλιμη στην Ευρώπη».

The post Δεν βγαίνει η Ελλάδα από την Σένγκεν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα