Κεραυνοί Θεοδωράκη εναντίον Τσίπρα – Καραγκιόζης δε θα γίνω να ανέβω πάνω σε τρακτέρ

13:49 14/2/2016 - Πηγή: iPop

Δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σχολιάζοντας τις κυβερνητικές κινήσεις γύρω από το αγροτικό και στηλιτεύοντας την υποκρισία του Πρωθυπουργού, απέναντι στους αγρότες, δήλωσε πως «εγώ δεν θα γίνω καραγκίοζης, να ανέβω πάνω σε τρακτέρ».

Συγκεκριμένα, καλεσμένος σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το αγροτικό, έπειτα και από τις πρόσφατες εκδηλώσεις

των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε πως «το μέλλον της αγροτιάς δεν είναι ο παλαιοαγρότης που επέβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αν η παραγωγή δεν επιστρέψει στο ελληνικό χωράφι θα ζούμε πάντα με δανεικά», προτείνοντας την επιβολή φόρου 13% στις ομάδες συνεταιρισμών, αφού διευκρίνισε πως «οι αγρότες πρέπει να φορολογούνται με βάση την παραγωγή τους. Οι νέοι παραγωγοί είναι αδικημένοι».

Ο κύριος Θεοδωράκης, ωστόσο επιτέθηκε ευθέως εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά σε σχόλιά του γύρω από τις κυβερνητικές αποφάσεις : «Οι κυβερνώντες έχουν συμπεριφορά καθεστώτος. Καθρέφτης του μεγάλου προβλήματος είναι το χαμηλό ποσοστό επενδύσεων, το πρόβλημα της χώρας είναι ο κ. Δρίτσας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ έκαναν λάθη, αλλά η τελική ευθύνη είναι των εδώ κυβερνήσεων. Ο πολιτικός που ανεβαίνει στο τρακτέρ και υπόσχεται πράγματα είναι καραγκιόζης… Δεν θα γίνω καραγκιόζης».

Απατώντας τώρα σε σχετικό ερώτημα, γύρω από τη χρηματοδότηση του Ποταμιού, ο κ.Θεοδωράκης χαρακτήρισε ως γελοιότητες τα περί χρηματοδότησης του Ποταμιού από ξένους παράγοντες: «Το Ποτάμι ξόδεψε στις εκλογές κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ τα άλλα κόμματα ξόδεψαν εκατομμύρια. Το Ποτάμι είναι το κόμμα με την καθαρότερη πορεία στην πολιτική σκηνή. Πιστεύουμε στα μη κρατικά πανεπιστήμια. Πιστεύουμε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Πιστεύουμε στην σύγκρουση με το κράτος που έχει δημιουργήσει η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος τώρα στο προσφυγικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού, σημείωσε στις δηλώσεις πως «δεν το λύνουμε και δίνουμε μετοχές σε αντιπάλους της χώρας, όπως τα Σκόπια», αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως «η κυβέρνηση έκανε συνομιλητή για το μεταναστευτικό-προσφυγικό τα Σκόπια». Ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπογράμμισε ακόμα πως εξ αρχής έπρεπε «να τεθεί επικεφαλής, ένας υπερυπουργός κάποιος αρμόδιος που γνωρίζει το πρόβλημα», ενώ παράλληλα πρότεινε «να αναλάβει την ευθύνη για χερσαία και θαλάσσια σύνορα η Frontex. Το ΝΑΤΟ να αναλάβει ευθύνες στα τουρκικά παράλια».

Αναφερόμενος, τέλος στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά, για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού σχήματος συνεργασίας, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, ο κ.Θεοδωράκης, εμφανίστηκε θετικός, με την προϋπόθεση να γίνουν δεκτοί οι άξονες , τους οποίους θέτει το Ποτάμι στη δημοκρατική συμπαράταξη, ενώ σημείωσε, πως εφόσον υπάρξει σχετική συμφωνία, θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Κεραυνοί Θεοδωράκη εναντίον Τσίπρα – Καραγκιόζης δε θα γίνω να ανέβω πάνω σε τρακτέρ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα