Ριζότο με πέστο και κατσικίσιο τυρί για τους λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων

16:31 24/1/2021 - Πηγή: iPop

Όταν ακούς τη λέξη ριζότο, σου έρχεται αμέσως στο μυαλό η Ιταλία και ο Πάνος Ιωαννίδης! Αμέσως μετά, σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς με τίποτα να πετύχεις το συγκεκριμένο πιάτο, διότι δεν ξέρεις την τεχνική και δεν θα σου πετύχει. Λάθος. Μπορείς να φτιάξεις ριζότο με πέστο και κατσικίσιο τυρί πιο εύκολα απ’ ό,τι πιστεύεις και να βγει πεντανόστιμο!

Η αλήθεια είναι πως το κομμάτι της τεχνικής είναι σημαντικό. Αλλά απ’ την στιγμή που θα ακολουθήσεις πιστά τα βήματα της

συνταγής, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Θα σε προετοιμάσουμε: Δεν βρέθηκε κάποια μαγική λύση και δεν χρειάζεται να είσαι από πάνω απ’ το ριζότο για 20 λεπτά, ρίχνοντας λίγο-λίγο τον ζωμό και ανακατεύοντας, αλλά αν δοκιμάσεις να το κάνεις -γιατί τόσο καιρό απλά το αποφεύγεις- θα καταλάβεις ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο. Άσε που τα αρώματα εκείνη την ώρα θα σε κάνουν απλά να απολαμβάνεις τη διαδικασία!

Πάμε να δούμε το εύκολο ριζότο με 5 υλικά;

Τα υλικά για το ριζότο με πέστο και κατσικίσιο τυρί:1 βαζάκι σάλτσα πέστο200 γραμμάτια ρύζι για ριζότοΕλαιόλαδο700 ml ζωμό κοτόπουλο100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί

Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε ριζότο με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

Πώς θα φτιάξεις το φαγητό;Ρίχνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μισό ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφηθεί. Βάζουμε και τον υπόλοιπο ζωμό, μια κουτάλα κάθε φορά, και μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο, ανακατεύοντας συνεχώς, για 20-25 λεπτά.Προσθέτουμε το πέστο και το μισό τυρί και σερβίρουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ριζότο με μανιτάρια και bonus το μυστικό της επιτυχίας για να βγει σωστό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ριζότο με πέστο και κατσικίσιο τυρί για τους λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα