Lámpago: νέο ηλεκτρικό τρίκυκλο από την Τουρκία για δύο άτομα

Η μικροκινητικότητα ήρθε για να μείνει και περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να φορέσει ροδές. Αφορά σχεδόν αυτοκίνητα (όπως το Citroen Ami και το Fiat Topolino), σκούτερ, ποδήλατα, πατίνια και τρίκυκλα. Το νεότερο από τα τελευταία είναι αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο από μια τούρκικη εταιρία που ονομάζεται Lámpago. Το όνομα της μάρκας, που μεταφράζεται αστραπή στα ισπανικά, είναι μάλλον

αστεϊσμός, καθώς το νέο μοντέλο είναι κάθε άλλο παρά γρήγορο – αλλά σίγουρα τραβάει τα βλέμματα.

Με τελική περιορισμένη στα 45 χιλιόμετρα την ώρα, η μέγιστη ταχύτητα φαίνεται πολύ πιο ταιριαστή σε σχέση με τα τετράτροχα κλειστά quadricycle. Ένα Ami θα μπορούσε να κινηθεί άνετα με 60 και 70 αν δεν ήταν το νομικό θέμα, αλλά τούτο εδώ; Μάλλον όχι, το πλήρωμα δε θα ένιωθε και πολύ άνετα. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα τρίκυκλο με αστείες ροδίτσες 10 ιντσών κι ισχύ μόλις 1.000 watt, δηλαδή λιγότερο από ενάμιση ίππο. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου που υπόσχεται αυτονομία 40 ως 70 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Έχει φρένα εμπρός και πίσω και μπορεί να φορτωθεί με 200 κιλά συνολικά, αναφέρει το The Pack. Μένει να το δούμε από κοντά για να κρίνουμε πώς θα χωρέσουν δύο ενήλικες.

Δε χρειάζεται δίπλωμα μοτοσικλέτας για να το οδηγήσετε, αλλά καθώς η απουσία οροφής ή οποιονδήποτε δομικών στοιχείων πάνω από το κεφάλι το κατατάσσει ως ηλεκτρικό μοτοποδήλατο, απαιτείται κράνος για χρήση στον δρόμο. Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, η Lámpago δεν έχει αποκαλύψει καμία πληροφορία τιμολόγησης και διαθεσιμότητας για το χαριτωμένο ηλεκτρικό τρίτροχο.

The post Lámpago: νέο ηλεκτρικό τρίκυκλο από την Τουρκία για δύο άτομα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα