VW Golf πετρέλαιο κάνει απίστευτο endo σε αγώνα dragster (vid)

Μπορείς να δεις τα πάντα στους αγώνες Dragster, μοτοσικλέτες με επιπλέον ροδάκι πίσω από το σώμα της μηχανής για να αποτρέπει τις σούζες, μέχρι και παράξενα οχήματα (όπως το βελτιωμένο Volkswagen Golf MkII) να κάνουν endo. Καταλαβαίνεις αμέσως ότι κάτι τρέχει μαζί του: το μαύρο καπό που δεν κλείνει τελείως, ο υπερβολικός αριθμός αυτοκόλλητων και το κατράμι ντουμάνι από την εξάτμιση δείχνουν ότι αυτό δεν είναι ένα ακόμα Golf.

Στους μπροστινούς τροχούς φοράει τεράστια σλικ ελαστικά της Hoosier, λύση που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα πολύ δυνατά dragsterάδικα. Κι όμως, το μοτέρ του καίει πετρέλαιο!

Volkswagen Polo βγάζει 513 ίππους από τον turbo-diesel 1.9 TDI!

Το βίντεο δείχνει τον οδηγό του Golf να σπινάρει για να ζεστάνει τα ελαστικά πριν την κόντρα και μετά να πέφτει με δύναμη στα φρένα. Τα κολλώδη Hoosier ζαρώνουν λες και βρίσκονται σε ένα Top Fuel dragster και το (ελαφρύ) πίσω μέρος του αυτοκινήτου βρίσκεται στον αέρα, σε ένα μαεστρικά εκτελεσμένο endo. Το αυτοκίνητο είχε τόση ορμή που χρειάζεται η παρέμβαση του μπροστινού προφυλακτήρα για να ανακόψει τη φόρα του. Είναι φοβερό ότι εκτός από τους πίσω, κι οι μπροστινοί τροχοί εγκαταλείπουν το έδαφος, έστω και στιγμιαία. Η προσγείωση είναι τρανταχερή, τόσο για τα πίσω αμορτισέρ, όσο και για τη σπονδυλική στήλη του οδηγού.

Μέσα σε ένα παραπέτασμα μαύρου καπνού, το Golf χρειάστηκε 14.867 δευτερόλεπτα για το τέταρτο του μιλίου, τερματίζοντας μπροστά από ένα κοντού μεταξονίου χίπικου van της Volkswagen. Δεν είναι σαφές τι είδους σύστημα μετάδοσης κίνησης και τι αναβαθμίσεις φέρει το Golf, αλλά γνωρίζουμε ότι βελτιώθηκε από τη Waldek Cars στη Δρέσδη της Γερμανίας. Ο αγώνας διεξήχθη στη Santa Pod Raceway στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του VW Action Show, το οποίο διεξήχθη από 1-3 Σεπτεμβρίου και διανύει πλέον τον 47ο χρόνο του.

The post VW Golf πετρέλαιο κάνει απίστευτο endo σε αγώνα dragster (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα