Wimbledon: Στο… μικροσκόπιο δύο “ύποπτα” παιχνίδια

Δύο-τουλάχιστον-αγώνες που έλαβαν χώρα στο  Wimbledon βρίσκονται υπό έρευνα για ύποπτο στοιχηματισμό. Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, τα παιχνίδια αυτά δέχθηκαν μεγάλα πονταρίσματα, τα οποία έφτασαν και τα 5ψήφια νούμερα. 

Είναι προφανές ότι αρκετές στοιχηματικές εταιρίες στοιχημάτων έχουν αναφέρει τους δύο συγκεκριμένους αγώνες, λόγω μιας σειράς μη φυσιολογικών στοιχημάτων που τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. 

Ο πρώτος “ύποπτος” αγώνας ήταν στο διπλό

ανδρών στο πλαίσιο του 1ου γύρου της διοργάνωσης. Ο πρώτος “συναγερμός” στις στοιχηματικές εταιρίες χτύπησε όταν άρχισαν να ανεβαίνουν τα πονταρίσματα που ΄ήθελα το φαβορί να χάνει με ανατροπή. 

Οι ανησυχίες αυξήθηκαν από τις στοιχηματικές εταιρίες όταν είδαν το (θεωρητικό) φαβορί να κατακτά το 1ο set και επιβεβαιώθηκαν όταν έχασε τα επόμενα δύο! Τόσο ο χρόνος των στοιχημάτων, όσο και ο αριθμός των ποσών χαρακτηρίστηκαν “ύποπτα”

Ο 2ος αγώνας έχει να κάνει με το απλό και πάλι στον 1ο γύρο με τον έναν εμπλεκόμενο να είναι ένας Γερμανός παίκτης, αν και ο αντίπαλός του είναι αυτός που προκάλεσε υποψίες. Μάλιστα τονίζεται ότι το ακριβές σκορ του 2ου set έφτασε σε 5ψήφιο αριθμό πονταρίσματος, ενώ υπήρξαν και άλλα ειδικά στοιχήματα όπως ο ακριβής αριθμός των service-games. Και τα δύο στοιχήματα επαληθεύτηκαν. 

Ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας (ITIA), που είναι υπεύθυνος για την έναρξη των ερευνών αρνήθηκε μεν να δώσει λεπτομέρειες στην “Die Welt”, ωστόσο παραδέχθηκαν ότι έχουν πληροφορίες για τους συγκεκριμένους αγώνες. Ως γνωστό όλες οι έρευνες της ITIA δεν δημοσιοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθούν, για ευνόητους λόγους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία 3μηνη έκθεσή της η ΙΤΙΑ έχει αναφέρει ότι έχει λάβει πληροφορίες για συνολικά 11 αγώνες, από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Από αυτούς οι 9 έχουν να κάνουν με αγώνες της ITF και οι άλλοι 2 για αγώνες σε 250άρια τουρνουά της ATP

The post Wimbledon: Στο… μικροσκόπιο δύο “ύποπτα” παιχνίδια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα