Δραγασάκης: Το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού είναι υπαρκτό

14:26 14/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης, επισημαίνει πως το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, είναι υπαρκτό, επισημαίνοντας πως οι λύσεις που πρέπει να δοθούν από την Κυβέρνηση, θα πρέπει να είναι «κοινωνικά δίκαιες και οικονομικά βιώσιμες».

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, παραδέχτηκε την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής Κυβέρνησης, γύρω από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τονίζοντας πως «αν δεν βρούμε λύσεις, οι επόμενες επιλογές θα είναι πολύ πιο επώδυνες».

Ο κ.Δραγασάκης,

αναφερόμενος στα μέτρα που καλείται να εφαρμόσει η ελληνική Κυβέρνηση, υπογραμμίζει πως τα όρια αρχίζουν και τελειώνουν
στη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα, ενώ σχολιάζοντας τις θέσεις του Πολ Τόμσεν, για την επιβολή περαιτέρω οικονομικών μέτρων, δηλώνει πως «τα όσα έγραψε ο κ. Τόμσεν είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να διαβάσεις ότι λέει «ελάτε να σας φτιάξω ένα νέο πρόγραμμα». Και τα μέσα που εισηγείται, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, είναι καταστροφικά. Αυτά δεν υπάρχουν στη συμφωνία».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο περικοπής των συντάξεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, στέκεται επιφυλακτικός, σημειώνοντας πως «ένας νέος κύκλος περικοπών στις συντάξεις, για 12η φορά τα τελευταία χρόνια, πέραν του ότι θα ήταν ένα κοινωνικά άδικο μέτρο, θα διακινδύνευε την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε έναν ακόμη νέο υφεσιακό κύκλο», τονίζοντας ταυτόχρονα πως κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο «με παρατεταμένη ύφεση, απώλεια του 25% του ΑΕΠ, ανεργία στο 25% και έκρηξη της μαύρης και αδήλωτης εργασίας».

Σχολιάζοντας τώρα τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, ο κ.Δραγασάκης τονίζει πως είναι κρίσιμης σημασίας, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Αναφερόμενος τώρα στο προσφυγικό κ. Δραγασάκης, δηλώνει πως όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, ξεκαθαρίζοντας πως «λύσεις τόσο στο οικονομικό όσο και στο Προσφυγικό μπορούν να υπάρξουν μόνο στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες κλίμακες. Δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού από τη Σένγκεν, καθώς το κλείσιμο των συνόρων θα έχει βαριές συνέπειες για τη χώρα που θα το επιχειρήσει».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Δραγασάκης: Το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού είναι υπαρκτό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δραγασάκης,dragasakis