Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική, συνελήφθησαν αλλοδαποί με βαρύ οπλισμό (φωτογραφίες-video)

14:16 14/2/2016 - Πηγή: iPop

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών πολιτών στην Αλεξανδρούπολη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών προχώρησαν οι αρχές με τη συνδρομή ανδρών του λιμενικού Σώματος.

Οι δύο συλληφθέντες που φέρεται να έχουν και Βρετανική υπηκοότητα είναι ηλικίας

35 και 36 χρόνων και συνελήφθησαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης παρακολούθησης σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Εντοπίστηκαν στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος με συρόμενο τροχόσπιτο. Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν σε μερικώς σφραγισμένες και μονωμένες κρύπτες, εντός του τροχόσπιτου, επιμελώς συσκευασμένα, τα κάτωθι:

α) δεκαοκτώ (18) πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι (06) έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα (12) έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας,

β) είκοσι επτά χιλιάδες διακόσια πενήντα (27.250) φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm),

γ) δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm).

Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν τετρακόσια δύο ευρώ και εβδομήντα λεπτά (402,70), ογδόντα (80) δολάρια ΗΠΑ, δύο χιλιάδες σαράντα (2.040) λίρες Τουρκίας, δέκα χιλιάδες (10.000) δηνάρια Ιράκ και δύο (02) κινητά, ενώ στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκαν εννιακόσια σαράντα ένα (941) ευρώ και πέντε (05) κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως επίσης και το ανωτέρω όχημα.

Τέλος, από στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανάκριση, ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας ακόμη 40χρονος αλλοδαπός, στην περιοχή Τελωνείου Κήπων.

Εντοπίστηκε εντός Ι.Χ.Ε. με ρυμουλκούμενο όχημα, να κατέχει και να μεταφέρει

α) Τέσσερα (04) αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm),

β) Περίπου διακόσιες χιλιάδες (200.000) φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm),

γ) Οκτώ (08) διόπτρες σκόπευσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ενώ στις έρευνες μετέχει και η αντιτρομοκρατική.

Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.

Το δημοσιογραφικό επιτελείο του iPop.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς για οτιδήποτε νεώτερο ανακύψει.

The post Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική, συνελήφθησαν αλλοδαποί με βαρύ οπλισμό (φωτογραφίες-video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα